Benim Yangın Merdiveni Kapısı Başlarken Çalışmak

Wiki Article

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sebebiyle bu baplar haricen açılamaz. Bu hâlet haramilik vakalarının önlenmesini sağlamlar.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.

Çift Kanatlı Yangın Bapları: Çift kanatlı yangın kapıları elan geniş açıklıkları kapatmak yürekin kullanılır ve elan lüks tahliye yolunu esirgeme kapasitesine sahiptir.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda esrar sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini esenlar ve sağlamlıklı bir şekilde vaka yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu kadar farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı yapım edebiliriz.

Yangın Bapları ısı ve tütün sızdırmadığı muhtevain insanoğluın dumandan zehirlenmesine mahzur olan müstacel yer kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere tamam kargaşa olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Adida en birinci sınıf ve hoş tasarımlı yangın kapısı modellerini inceleyebilirsiniz. Evkap yangın bapları uluslararası akredite organizasyonlar aracılığıyla sınav edilmiş ve onaylanmıştır.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve özen etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

İnsanların tıknaz olarak yasevimliıkları ve bulundukları bütün strüktürlarda yangına karşı önlemlerin aldatmaınması zorunludur ve ısı, kıvılcım kabil yangın faktörlerinin insanların bulunduğu ortama intikaline direnebilecek yangın kapıları kullanılmalıdır.

l Kötü ızdırapntkaloriı önler. Tütün sızmasını engelleyerek yangın merdiveninin duman altında kalmasına engeller. Bu sayede güvenli tahliyeyi esenlar.

Adı yangın merdiveni olsa da su taşkını ve zelzele afetlerinde de en yakın merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Emin bir yangın merdiveninin önemi, insanların bireyını kurtardığında daha âlâ anlaşılacaktır.

Yangın kapıları periyodik olarak arama edilmeli ve falmları intizamlı olarak binalmalıdır. Kapının iyi çkırmızıışmasını sahip Yangın Kapısı olmak bağırsakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi bileşenlerin durumu arama edilmeli ve icabında bakım gestaltlmalıdır.

Yaman sızdırmaz özelliğe iye olmaları ötürüsı ile yangın çabucak insanların duman zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Müstacel çıkış kapısı ismi ile de aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşkın bünyeda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Report this wiki page